Loading Events
  • This event has passed.

Vrijdag 1 oktober 2021 houdt fotograaf en beeldend kunstenaar Anaïs Lopez een lezing over haar multimedia project The Migrant (2019).

Het multimediaproject The Migrant was vorig jaar te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, nu houdt Anaïs López een lezing over dit bijzondere project. Via de metafoor van een vogel (een spreeuw) op de vlucht wordt het verhaal van migranten verteld, waarbij aspecten als vervolging, vluchten, over de wereld zwerven en niet welkom zijn aan bod komen. Aan de andere kant wordt het verhaal van de samenleving verteld en onze relatie met vreemdelingen.

Het project The Migrant won twee prestigieuze prijzen: de Director Guild NL en de Zilveren Camera voor beste digitale storytelling. En werd genomineerd voor o.a. een Gouden Kalf (Nederlands Film Festival). Ook het gelijknamige boek viel in de prijzen.

Anaïs López (1981) is beeldend kunstenaar, woonachtig in Amsterdam. Ze werkt met fotografie en bewegend beeld. Ze studeerde in 2006 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en volgde een Master aan AKV|St. Joost in Breda waar ze onderzoek verrichtte naar narratieve structuren en documentaire strategieën (2010).

 

Voor info en aanmelding:

Lezing – Anaïs López | Pennings Foundation