Loading Events
  • This event has passed.

In september 2021 presenteert Foam 3h de tentoonstelling Leave and Let Us Go van Alexandra Rose Howland. Howland toont met haar serie een intiem portret van Irak, een land dat vaak verkeerd wordt begrepen en onjuist wordt afgebeeld.

Nieuws: Bezoekers zonder reservering zijn welkom, maar we adviseren van tevoren te reserverenKlik hier voor meer informatie over de huidige maatregelen omtrent het coronavirus.

Alexandra Rose Howland (1990, VS/VK) heeft de afgelopen vijf jaar in het Midden-Oosten gewoond en werk gecreëerd waarmee ze probeert de manieren waarop geopolitieke gebeurtenissen worden gecommuniceerd uit te dagen en te verbreden. In 2017 verhuisde Howland naar Irak als langdurige investering om een volk in conflict te begrijpen en in beeld te brengen. Gedurende de tijd dat ze daar fotografeerde verzamelde ze smartphonefoto’s, video’s en familiefotoalbums van meer dan vijftig Irakezen uit het hele land. Het leidde tot de creatie van Leave and Let Us Go.

OVER DE TENTOONSTELLING
Het archief, dat zo’n 300.000 afbeeldingen en video’s bevat, geeft een openhartige kijk in het dagelijkse leven van de Iraakse bevolking, gezien door hun ogen. Van selfies tot foto’s van dierbaren tot Snapchatvideo’s van de frontlinie – dit werk laat ons de tegenstrijdige realiteiten zien die in dit land bestaan. Met dit project gaat Alexandra Rose Howland verder dan het vaak eendimensionale verhaal van de media en voegt een ander perspectief toe: dat van het Iraakse volk.

 

Share This Story, Choose Your Platform!