fotofestival naarden open call

De zeventiende editie van het FotoFestival Naarden zal plaats vinden van zaterdag 8 mei t/m zondag 11 juli 2021. Curatoren zijn fotograaf Koos Breukel en fotohistoricus en auteur Hedy van Erp.
Voor de open call bij het festival worden fotografen opgeroepen werk in te sturen dat aansluit bij het thema ‘Permanent Vacation’.

Curators’ statement
FotoFestival Naarden 2021 is een multimedia groepstentoonstelling met fotografie, installaties en videokunst. Met het thema verlaten we de buitenbeentjes en de paradijsvogels van Marvelous Misfits – de succesvolle editie van 2019 waarbij de nadruk lag op portretten. Het nieuwe thema gaat echter evenmin over stereotyperingen. De vacation in de titel verwijst niet naar de jaarlijkse windstilte die lichamelijke ontspanning en geestelijke rust en reiniging biedt. In plaats van de staat van rust die ontstaat als de out of office reply wordt aangezet, is Permanent Vacation een levenshouding en een strategie van onafhankelijkheid.
Lees meer

Open Call
Het FotoFestival Naarden nodigt professionele fotografen uit werk in te sturen voor de komende editie. Uit de inzenders wordt een aantal fotografen geselecteerd die hun werk tentoon kunnen stellen tijdens het FotoFestival Naarden 2021.
Met ‘professionele fotografen’ bedoelen we fotografen die een beroepsopleiding in de fotografie, fotoacademie of fotovakschool hebben afgerond, die een expositie hebben gehad en/of die lid zijn van een vakvereniging (zoals DuPho). Het festival nodigt fotografen uit om aansluiting te zoeken bij het centrale thema.

Inzenden kan via de website www.fotofestivalnaarden.nl, waar ook de voorwaarden te lezen zijn. Inzenden kan tot en met 31 december 2020. Het curatorenteam zal de selectie voor haar rekening nemen.