Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Changing Views – 20 Years of Art Collection Deutsche Börse presenteert Foam een avond rondom de collectie van één van de belangrijkste bedrijfscollecties fotografie ter wereld.

Anne-Marie Beckmann, directeur van de Deutsche Börse Photography Foundation, zal u kennis laten maken met de uitgebreide en diepgaande collectie. Zij is vanaf het begin verantwoordelijk voor het samenstellen van de collectie. Beckmann spreekt met drie fotografen die vertegenwoordigt zijn in de collectie: Dana Lixenberg (Nederland), Julian Röder (Duitsland) en Tobias Zielony (Duitsland). Het gesprek zal zich concentreren op de oeuvres van de betrokken fotografen en gaat over thema’s als identiteit en subculturen, de zelfrepresentatie van bepaalde groepen, hun representatie door de media en door de fotografen, evenals de invloed hierop door de ontwikkeling van de sociale media.

 

Julian Röder Heiligendamm I from the series Summits 2007 © Julian Röder courtesy of the artist

De Deutsche Börse begon de gerenommeerde fotografiecollectie in 1999. Dit jaar viert het zijn 20e verjaardag. De collectie is gewijd aan de centrale thema’s van de hedendaagse fotografie vanaf het midden van de 20e eeuw, met onderwerpen variërend van landschappen en portretten tot stillevens, interieurs en straatfotografie. Sinds 2015 is de Deutsche Börse Photography Foundation zonder winstoogmerk verantwoordelijk voor de ontwikkeling, presentatie en het behoud van de kunstverzameling Deutsche Börse. Het doel van de Stichting is om de collectie te ontwikkelen en te tonen en om projecten en instellingen op het gebied van fotografie te promoten. De stichting richt zich op het ontdekken en ondersteunen van nieuw talent en het aanmoedigen van een wetenschappelijke dialoog.

Lees meer over de kunstcollectie van de Deutsche Börse Photography Foundation hier.

Changing Views – 20 Years of Art Collection Deutsche Börse is samengesteld door Foam en de Deutsche Börse Photography Foundation. Kaartjes: 10 Eu (8 EU) voor Foam members, via de bestellink