Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een avond over de macht van big data met o.a. fotograaf Esther Hovers en de toenemende controle over ons gedrag door autonome systemen.

Wat is er fijner dan samen met kunstliefhebbers te genieten van goed eten, te luisteren naar inspirerende sprekers en een rondleiding te krijgen van de curator met een glas wijn in je hand? Voor de Taferelen zijn maximaal 25 plaatsen beschikbaar per avond. Terwijl de gasten eten vertellen twee sprekers over hun werk gekoppeld aan de tentoonstelling.

Esther Hovers bevraagt deze avond in haar boek False Positives ‘intelligente’ surveillance systemen die worden ingezet om de publieke ruimte in de gaten te houden. Gestuurd door algoritmes zoeken deze systemen naar van te voren bepaald gedrag dat kan duiden op criminele activiteiten. Hovers wil met haar werk aanzetten tot een gesprek over de toenemende controle over ons gedrag door autonome systemen.

Koop je kaartje via www.fotodok.org

Voor Taferelen zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De avond kost €17,50. Hiervoor krijg je een daghap, koffie, thee & water, een rondleiding en twee enthousiaste sprekers. We hebben bij de ‘doe het zelf’ bar frisdranken, wijn en (speciaal) biertjes. De bedoeling is dat je zelf bijhoudt wat je drinkt en dat aan het eind van de avond afrekent.

De inloop is vanaf 17:30, het programma begint om 18:00 en eindigt om 20:00. Voor verdere vragen of groepsreserveringen kun je mailen naar info@fotodok.org. Wees welkom en laat je verrassen tijdens Taferelen.