Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wat is er fijner dan samen met kunstliefhebbers te genieten van goed eten, te luisteren naar inspirerende sprekers en een rondleiding te krijgen van de curator met een glas wijn in je hand?

Fotograaf Jan Hoek is tijdens deze avond te gast om te vertellen over zijn nieuwe project Mental Superpowers. Dit project maakte hij in samenwerking met patiënten uit een psychiatrisch ziekenhuis en andere unieke persoonlijkheden die hij ontmoette in Brooklyn, New York. Hij vraagt zich in dit project af: kan een mentale ziekte ook gezien worden als superpower?

De tweede gast deze avond is socioloog en ondernemer Pepijn van der Weide. Hij is medeoprichter van Astare: een bijzonder bedrijf dat zorgmedewerkers detacheert. De winst zetten ze om in inspiratie voor iedereen die zorg nodig heeft of erin werkt. Pepijn: ”Onze droom is een GGZ die vooral gericht is op talenten en dromen van mensen. Wat als we macht en controle in de zorg nou eens inruilen voor vertrouwen en nieuwsgierigheid?’’.


Ook te gast is Esther Vossen, directeur en curator van Het Vijfde Seizoen. Het Vijfde Seizoen is een kunstenaarsresidency in de psychiatrie. Professionele kunstenaars werken één seizoen in de atelierwoning van Het Vijfde Seizoen, waarbij zij zich richten op onderwerpen binnen de geestelijke gezondheidszorg. De kunstprojecten van Het Vijfde Seizoen agenderen issues over de positie van mensen met een psychische ziekte en vertellen het verhaal van patiënten.

Schuif lekker aan, pak een bord, schenk jezelf wat in bij de schenk-het-zelf- bar, leun achterover en laat je verrassen door bekenden en onbekenden aan tafel. Voor de Taferelen zijn maximaal 25 plaatsen beschikbaar per avond. Terwijl de gasten eten vertellen twee sprekers over hun werk gekoppeld aan de tentoonstelling.

Voor verdere vragen of groepsreserveringen kun je mailen naar info@fotodok.org. Wees welkom en laat je verrassen tijdens Taferelen.