Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In opdracht van het Rijksmuseum brengt fotograaf Stacii Samidin voor de fototentoonstelling Document Nederland verschillende Nederlandse cafés in beeld met hun eigen stamgasten, klanten en kasteleins. De foto’s zijn van 12 oktober t/m 20 januari te zien.
Iedere club, groep of subcultuur heeft zijn eigen ‘hang out’ in de vorm van een café. Denk aan een truckerscafé, een café voor na het kerkbezoek, een studentencafé, een voetbalcafé in een stadswijk, noem maar op. Hoe verschillend het interieur, de sfeer en de clientèle, hoe vergelijkbaar is het doel van iedere cafébezoeker: contact, vertier en ontspanning.

Stacii Samidin (1987) maakte naam met ‘Societies’, een fotoserie over subculturen, waaronder jeugdgroepen en beruchte bendes. Hij leefde als fotograaf tussen de keiharde straatbendes van Los Angeles, het uitzichtloze leven van jongeren in de banlieues van Frankrijk, het leven van families op een van ’s werelds grootste sloppenwijken in Nairobi, maar ook het criminele straatleven in Rotterdam.

Document Nederland
Sinds 1975 organiseert het Rijksmuseum jaarlijks de tentoonstelling Document Nederland waarvoor een Nederlandse fotograaf wordt gevraagd een actueel maatschappelijk onderwerp in beeld te brengen. Eerdere fotografen waren o.a. Hans Aarsman (1984), Dana Lixenberg (2011) en Anoek Steketee (2017).