Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Muren / straten brengt 6 fotografen samen rond het thema “De stad” van het Photo Brussels Festival.

Onder hen, kunstenaars die vertegenwoordigd zijn door A galerie: Alex Webb, Jean Dominique Burton en Marie-Jo Lafontaine. In zeer verschillende stijlen spreekt de selectie over muren, trottoirs, steden.

De gemaskerde tekens vóór de gebouwen van Marie-Jo Lafontaine gaan over kapitalisme, het “breken van de mensenrechten door de gebouwen, de dierlijkheid van de mens in een pak. Deze serie werd in 2006 in tal van musea getoond.

Jean-Dominique Burton heeft zich de laatste jaren grotendeels gewijd aan Afrika, maar hier presenteert hij beelden die zijn gemaakt tijdens zijn stedelijke omzwervingen van New York naar Praag.

Stephan Vanfleteren presenteert een prachtige, zelden getoond serie: winkelpuien in België. Een werk dat hij meer dan tien jaar geleden maakte, in de marge van zijn opdrachten en erkende werken. Architectuur, typografie en sociale uitstraling vervolledigen het buitengewone beeldgevoel.

Tot slot biedt Alex Webb, vertegenwoordigd in België door de A-Gallery, zijn snapshots direct herkenbaar aan hun gevoel voor kleur en timing. als er een fotograaf op straat is, is hij het.

Daarnaast toont A-Gallery verspreid door de stad Brussel en i.s.m. Tour & Taxis beelden van Didier Bertrand en foto’s van de jonge fotograaf Philippe Mailleux, uit de serie “City of Borders, Borders leven.”

Opening: 15 november 18:00 – 22:00