Laden Evenementen

Beeldend kunstenaar Elke Andreas Boon hanteert bij ‘In convenience we trust’ verschillende media. Daarmee bouwt zij installaties waarin ze verschillende werken met elkaar confronteert. Met haar werk bevraagt Elke Andreas Boon wat de mens tot mens maakt.

De spanning die ontstaat tussen het beantwoorden aan en het ontwijken van sociale verwachtingspatronen. De individuele keuzes ten opzichte van de globale wereld. Na de mooie, vaak sensuele indruk die de werken eerst maken, sijpelt langzaam een realiteit door die ons als toeschouwer confronteert met een onbestemde twijfel en de absurditeit van het mens-zijn. De werken geven geen oplossingen, de vragen die ze opwerpen, blijven onbeantwoord. Wel stapelen de betekenislagen en nuances zich op.

Kunstenaarschap is voor Elke Andreas Boon een radicale keuze voor vrijheid en een gelofte aan het ongebonden blijven aan maatschappelijke structuren. Haar werk is getuige van een zeer persoonlijke sensibiliteit, soms brutaal direct, dan weer verstild mooi.De kracht zit in de integriteit waarmee ze communiceert.Haar afwijzing om de kijker richting te geven in enige interpretatie, gebiedt eenieder de vrijheid te nemen te reflecteren over een eigen betekenisgeving.

Elke Andreas Boon woont en werkt in Gent. Ze studeerde aan het KASK, Gent. Ze is in de kunstwereld al lang geen onbekende meer. Ze vestigde haar naam met talrijke tentoonstellingen in binnenland -Fotomuseum Antwerpen, Museum Dhondt-DhaenensDeurle, Museum Dr. Guislain, Gent, RaveelmuseumMachelen-Zulte… en in het buitenland De Brakke Grond, Amsterdam, Guangdong Museum of Art, China, Camara Oscura, Madrid … en de verschijning van haar werk in boekvorm ‘Monologen’ uitgegeven door Ludion, een bundeling van haar fotografische portretten van kinderen en jongvolwassenen met nachtbeelden van schuilplekken en treinen.Haar werk bevindt zich in het S.M.A.K. Gent; FOMU Antwerpen; MDD Deurle en provincie Oost-Vlaanderen. Ze is naast beeldend kunstenaar ook muzikant en componist bij G A U S S. www.gauss.nu

Elke Andreas Boon is 23 Mei in de Gallery aanwezig

Geopend van donderdag – zaterdag