Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Doordrongen van de vocabulaire van de consumptiecultuur creëert Gabriele Beveridge (°1985, Hong Kong) een eigen raadselachtige beeldtaal.

Voor haar tweede solotentoonstelling bij Deweer Gallery, ‘Skin for Either One’, gaat ze met vertrouwde en nieuwe procedés aan de slag. Naar analogie met haar eerste passage bij Deweer Gallery, brengt Beveridge opnieuw een onorthodoxe hybride tussen beeldhouwkunst, fotografie en installatie. De kunstenaar drapeert andermaal handgeblazen glas over gevonden, cosmetische winkelpanelen en winkelhaken in blinkend chroom die in shops gebruikt worden om kledij aan op te hangen. Voor het eerst brengt ze deze transparante, glazen objecten ook aan op chemigrammen (lees: fotografisch papier die ze bewerkt met chemicaliën uit de schoonheidsindustrie). Het resultaat is ambigu: fragiel en afstandelijk, vertrouwd en vreemd. En bovenal: poëtisch, mysterieus en verleidelijk

Gabriele Beveridge (°1985 in Hong Kong) is een in Londen gevestigde kunstenares. Ze studeerde af als MA in Fine Art aan de Slade School of Fine Art in Londen in 2010 en als BA in de fotografie aan het Falmouth College of Arts in 2007.

VERNISSAGE 24 MARCH 2019 / 14:00 – 18:00