Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op woensdagavond 20 februari vindt de zeventiende editie van de talkshow De Donkere Kamer Rotterdam plaats. In De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De avond bestaat uit korte interviews en actuele discussies over fotografie en er is aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen.

Programma met o.a:

• Natascha Libbert over haar boek I went looking for a ship, waarin zij het transport over zee, de onzichtbaarheid van dat transport en de manier waarop de scheepvaart het landschap beïnvloedt onderzoekt.
• Isabella Rozendaal over haar project Isabella Hunts, waarvoor zij al sinds 2007 jagers in uiteenlopende culturen volgt. Vanaf 9 februari te zien in Fotomuseum Den Haag.
• Jaya Pelupessy over zijn project Studio Sculptures, waarmee hij geselecteerd is als Foam Talent 2019. Tot 3 maart te zien in Foam.
• Rahi Rezvani over zijn solotentoonstelling die nu te zien is in Noorderlicht in Groningen.
• Martijn van de Broek, hoofd collecties Nederlands Fotomuseum, over het archief van onze collectiefotograaf Koen Wessing. Wessings werk is nu onder andere te zien in het Fotomuseum.

Pitch
Ook voor deze editie zijn wij op zoek naar drie fotografen die hun project willen komen pitchen. In drie minuten moeten zij het publiek proberen te overtuigen waarom hun droomproject gefinancierd moet worden. De bezoekers bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. Heb jij nog geld nodig voor een project? Lees hier de voorwaarden en meld je aan. Aanmelden kan tot en met 4 februari.

De presentatie is in handen van Anne Ruygt (kunsthistoricus en curator) en Marc Prüst (fotografie consultant en curator).

Kaartverkoop: De online kaartverkoop is gestart. Tickets kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.nederlandsfotomuseum.nl