Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Daniek Dijkstra (1991) is afgestudeerd met een Bachelor of Design in Fotografie aan de HKU, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2015 en een Bachelor of Fashion aan de Akademie Vogue in 2018 (gespecialiseerd in dessin design).

Zij creëert een eigen beeldtaal met haar illusoire en fantasierijke beelden gebaseerd op volksverhalen en barok- en renaissanceportretten. In de serie “Midland tales” maakt ze laag voor laag beelden met ‘found footage’ en foto’s uit haar eigen jeugd. Zo plaatst ze zichzelf in haar eigen fantasiewereld, iedere keer in een andere gedaante, alsof het maskers zijn.

Daniek: ‘Fantasie en volksverhalen vormen een terugkerende inspiratie in mijn werk. Laag voor laag maak ik afbeeldingen van found footage en verschillende media en mijn eigen foto’s om kijkers een portal te bieden in een parallel universum. Emoties uit de echte wereld zoals angst, angst, verduistering, maar ook geluk zijn mijn uitgangspunt om een ​​nieuw oeuvre te creëren. Ik maak de grens tussen droom en nachtmerrie mijn speelplaats in het opbouwen van een verhaal dat in de geest van de kijker moet worden samengebracht.’