Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op 6 december vindt in TivoliVredenburg de 16e editie van de FOTODOK Book Club plaats, de
live talkshow waarin fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra in gesprek gaat met
makers van fotoboeken. 6 december zijn Dana Lixenberg, Martin Parr en Bryan Schutmaat te
gast.

Dana Lixenberg (NL) praat over Tupac and Biggie haar nieuwste boek dat op 11 oktober jl. is
verschenen. Met Bryan Schutmaat (USA) gaat Rob Hornstra in gesprek over Good Goddamn en bij
Martin Parr staat zijn nog te verschijnen boek Beach Therapy centraal.

Dana Lixenberg (NL) richt zich in haar werk op gemeenschappen in de marge van de samenleving. Haar langlopende projecten eindigen vaak in de vorm van een boek, zoals Last Days of the Shishmaref en Imperial Courts. Op 6 december vertelt Lixenberg over haar iconische portretten van rapgrootheden Tupac en Biggie. In het gelijknamige boek zijn de portretten die Lixenberg tussen 1993 en 1996 in opdracht van het tijdschrift Vibe maakte gebundeld.

Martin Parr (UK) is een van de bekendste en meest invloedrijke fotografen van deze tijd. Met zijn vaak humoristische en soms sarcastische blik legt Parr al decennia lang het alledaagse Britse leven vast. Voor Parr is zijn eigen achtertuin het ideale onderwerp.“Het is voor mij het mooiste wat er is. Het laten zien wie we zijn.” Parr bundelde zijn werk in – tot nu toe – 94 boeken. Tijdens deze Book Club vertelt Parr over zijn 95e boek Beach Therapy dat binnenkort verschijnt. Het strandleven is een van zijn favoriete onderwerpen, dat Parr dit keer op een voor hem nieuwe manier heeft gefotografeerd.

Bryan Schutmaat (USA) bracht in 2013 zijn eerste boek uit The Grey the Mountain Sends en won daarmee meteen de prijs voor het beste fotoboek op de New York Photo Awards. Tijdens zijn bezoek aan de Book Club gaat Schutmaat in gesprek met Rob Hornstra over zijn laatste boek Good Goddamn, dat een veel persoonlijker project is. We zien hoe zijn vriend Kris zijn laatste dagen doorbrengt in het Texaanse platteland voordat hij de gevangenis in gaat. Het is een ode aan vriendschap, en de kleine dingen die het leven zin geven.

Er zijn geen kaarten meerbeschikbaar voor de FOTODOK Book Club. De 330 kaarten waren binnen 2 dagen uitverkocht.

_______________________________