Loading Events
  • This event has passed.

De serie “ BEING there” van Sofie Knijff is tot stand gekomen tijdens haar artist in residency in Sri Lanka. Zij heeft daar de afgelopen 4 jaar intensief gewerkt en is in dicht contact met locale bevolking en hun manier van leven gekomen.
Zij begon haar werk in Sri Lanka in 2016 voor het uitwerken van mijn serie “Tales” waarvoor zij onderzoek deed naar sprookjes in verschillende culturen en de kinderen in Sri Lanka vroeg hun droom personages uit te beelden. Het was door deze samenwerking dat zij op het idee kwam de kinderen niet alleen frontaal te fotograferen. De aankleding (die de kinderen zelf verzorgde voor de fotografie) was vaak zo gedetailleerd ; prachtige jurken en bewerking van het haar, dat het haar duidelijk werd dat elk detail en houding van de persoon, een verhaal vertelde. De focus kwam te liggen op kleding en structuur – op vorm en alliteratie binnen beeld.

Hieruit manifesteerde zich een nieuwe stap in haar werk – de serie Being there, het fotograferen van omgeving, landschap en objecten met dezelfde intensiteit en concentratie als haar portretten. Omgeving, landschap en voorwerp staan in contact én contrast met het portret en het personage dat nog steeds aanwezig is.