Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 11 mei tot en met 13 juli 2019 een expositie van de Nederlandse fotograaf Aleksander Willemse. Met ‘Dare to Love’ toont de galerie een selectie kleurrijke bloemcollages. De zorgvuldig gestileerde beelden weerspiegelen een boodschap van positiviteit, liefde en geluk, als antwoord op het huidige informatietijdperk. Flower power in optima forma.

De fotografisch kunstenaar is al sinds zijn jeugd een fervent verzamelaar van bloemen. Inmiddels heeft hij een uitgebreid beeldarchief. Voor de composities van zijn kunstwerken worden alle bloemen individueel gefotografeerd. Met digitale collages creëert hij moderne stillevens om weg te dromen uit de alledaagse realiteit. De intrigerende creaties kunnen de harde werkelijkheid verzachten en verbloemen; met een spanningsveld tussen zien en voelen.

Aleksander Willemse (Leiden, 1968) was als conceptmaker en copywriter jarenlang werkzaam in de reclamebranche. Met genomineerde en bekroonde campagnes. Na een opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam is hij zich sinds 2010 volledig gaan richten op fotografie en ‘feel good’ art. Daarbij organiseert hij ook workshops en lezingen. Zijn autonome werk is te zien geweest in het Fotomuseum Den Haag, het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en op fotofestivals in Amsterdam, Lagos, Leiden, Naarden, New York en Sydney.

Openingstijden galerie
De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.